Przepis na kebab na talerzu

admin Możliwość komentowania Przepis na kebab na talerzu została wyłączona

Masz ochotę na nietypowe danie, którego swojej rodzinie nie przygotowujesz co chwilę? Mam dla Ciebie propozycję, abyś przygotowała dziś kebab na talerzu, który z pewnością posmakuje i Tobie i Twoim pociechom. A i mąż będzie zadowolony!

Przygotowanie dania, o którym mówię rozpoczniemy od ogarnięcia dodatków, które będą przy nim wykorzystane. Chodzi tutaj o sos czosnkowy, który przygotujemy poprzez dodanie do jogurtu greckiego i majonezu (3:1, proporcje polecane przez kebab Saint karas w Bytomiu) trzech ząbków przeciśniętego czosnku oraz pieprzu, a także o warzywa, które trzeba umyć i pokroić, mowa tu o ogórku, pomidorze, sałacie pekińskiej. Kiedy mamy to już gotowe, to możemy wziąć się za przygotowanie mięsa. Możemy wybrać kurczaka lub wołowinę, niezależnie od tego mięso należy pokroić w małe prostokąciki oraz przyprawić: solą, pieprzem, curry. Mięso należy przesmażyć na patelni i utrzymywać je w ciepełku. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik, w którym według instrukcji robimy frytki. Można też zrobić je we frytkownicy lub na patelni w głębokim tłuszczu, zależy czym kto dysponuje.

Kiedy wszystko jest już gotowe, to układamy całość na talerzu, polewamy sosem czosnkowym i delektujemy się. Jest bowiem czym.